Günümüz teknolojisiyle;
Kentleri yöneten belediye başkanlarına, her an ulaşabilmek ve hatta dünyanın dahi dikkatini çekebilmek mümkün olabiliyor.
Bursa‘da;
Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir‘i, sosyal medya hesabı aracılığıyla yaptığı canlı izledik.
Kendisine yazılarak önüne düşen soru ve düşünce paylaşımlarını gördüğümüzde, halkın güncel gündemi ve ilçenin toplumsal nabzıyla karşılaştık.
Yarı açık çarşının sakinlerinden ‘Kedi’nin şikayetle barınağa alınmamasını ve Küçük Sanayi Sitesi’ne ‘Halk Lokantası’ isteyenler…
O anlarda;
Bursa‘nın da gündemiyle…
Farklı tartışmalarla ilçe belediyesi ve akademik meslek odaları gündem ve takibine alınan Atış Yapı’ya ait Konut&AVM yatırımı, inşaatındaki ‘Beton Santrali’yle de çok tartışılıyor.
Bölge itibariyle;
Altınşehir, 23 Nisan ve Ertuğrul mahalle sakinleri ve muhtarları tarafından ‘Çevre’ ve ‘Sağlık’ hassasiyetleriyle tepkiler alıyor.
Devasa projeye ait…
İnşaatın aynı sahada beton üretimi, canlı yayınında ilçenin belediye başkanına soruldu.
Zira…
Bir kısım…
Medyaya yansıdığı üzere;
Kurulu ‘Beton Santrali‘nin mevzuaata aykırılığı ve bu nedenle de kurulamayacağı gerekçesiyle ilçe belediyesince mühürlendiği, ama süren devamlılığıyla bir hayli tepki görüyor.
‘Beton Santrali’nin sağlık gerekçesiyle çevreye olumsuz etki tartışması, mevzuata aykırılık tartışmasıyla konusuyla meselesiyle birleşti.
Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, yerel yönetim olarak kurumunun üzerine düşen müdahil idari yaptırım kararını aldığını önemle hatırlatıyor.
…Ve!
Özdemir, ‘Beton Santrali’nin faaliyetine devam ediyor olmasına açıklık getirmeye bir kez daha lüzum görüyordu.
Dediği üzere…
Faaliyeti durdurmak ve kurulu düzeneği kaldırmaya yönelik ihale düzenlenmişti, ama talipli çıkmaması nedeniyle uygulamaya geçilemiyordu.
Bu nedenle…
Devlet yönetiminde;
Üst otoritenin devreye girebilmesi için ilçe belediyesince bildirim yapılan Nilüfer Kaymakamlığı‘ndaki aşamanın takibi yapılıyor.
Özdemir, beton santraline karşı bölge halkıyla beraber muhtarların da aktif rolle öne çıktığına işaret ederek, “Yanlarındayız” mesajı veriyor.
Kaymakalık’ın işaret edilmesi…
İstanbul’da;
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, belediyenin gereğini yapmadığı gerekçesiyle ‘Kaçak Villa’yı üst yetkiyle yıkmasını gündeme getirdi.
Dolayısıyla;
Nilüfer Belediyesi de, ‘Beton Santrali’ meselesinde idari yaptırımını fiziken teknik imkan yetersizliğiyle uygulamaya geçiremiyor, üst yetki makamıyla gereğini talep ediyor.
Bu arada…
İzmir Caddesi’nde;
Gül Kavşağı’ndaki (Küçük Sanayi) sözkonusu inşaatın hafriyat ve beton çalışmaları nedeniyle ana yolun olumsuz etkilenmesi de çok eleştiriliyor.
Kamyonların manevraları, caddeye döküntüler ve yolun deformasyona uğraması, trafik güvenliği eleştirileri alıyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi‘nin de, vatandaşlardan gelen bildirimlerin üzerine, denetim ve yaptırım uygulamalarıyla biliniyor.
Velakin…
‘Beton Santrali’ tartışmaları hakkında, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en üst yerel yönetim konumuyla şimdiye kadar ne yaptığı, yapmadığı da merak ediliyor.