Parlamentodaki yasama ve denetim çalışmalarına role sahip ihtisas komisyonları için seçimler yenilirken, yeni bir araştırma komisyonu da, amacı itibariyle sahanın da nabzını da tuttu.

Bursa için;

Kentsel meseleler açısından çok önemsediğimiz çifte ihtisas komisyonunda, iktidar ve ana muhalefetten milletvekilimiz yine hiç yok.

Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu ile Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda, Bursa’dan AK Parti ve CHP’li üye olmayışının mantıklı bir izahı olabilir mi?

Söz konusu siyasi partilerin genel merkez politikalarında, Bursa’nın ne derece özel ve öncelikli yer tuttuğu, zaten çok tartışılıyor.

…Ve!

Nitekim…

AK Parti’de;

Görev alanlarına göre genel merkez ana birim kadrolarında, eski milletvekillerine başkan yardımcılıkları verilmesini, bir restorasyon görüyoruz.

TBMM’de;

İhtisas komisyonlarının geneliyle Bursa’nın iktidar ve ana muhalefetten üyeleri var, ama…

Türkiye’nin de gündemini meşgul eden kentsel meseleleriyle ilgili söz konusu 2 ihtisas komisyonunda Bursa’nın yokluğunu, kent ve yasama açısından eksiklik olarak niteliyoruz.

Neyse ki…

Teselli var!

‘Grup’ avantajları için Saadet Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi ile Gelecek Partisi’ni aynı çatıda buluşturan Yeni Yol Partisi, Bursa’dan da üye verilmesini sağladı.

İnşaat Mühendisleri Odası’nın önde gelen üyelerinden Mehmet Atmaca’nın, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’ndaki üyeliği, 3 yıl süreyle devam edecek.

Hadi…

Bu çifte komisyonu geçtik.

Bahar aylarında;

Bursa’nın da aralarında bulunduğu; farklı coğrafya ve kentlerde aşırı soğuklar nedeniyle tarımsal zarar yaşanmıştı.

TBMM Genel Kurulu’nda;

Zirai don olayının üreticiler ve tarıma zararları ile olası yeni olaylardaki zararının indirilmesine yönelik ‘araştırma’ komisyonunda dahi, Bursa yok.

22 üyeli komisyonda;

Adana ve Mersin’in 3’er milletvekili dahi girerken, Bursa’dan milletvekiline yer verilmeyişi, büyük siyasi partileri bağlayan bir zafiyettir.

Bu tespitleri belirtirken…
AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç’ın, yeni genel seçimlere kadar Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görevine ve dolayısıyla da kentine de güçlü faydasını sürdüreceğini vurgulayalım.

Bursa’nın AK Parti’li milletvekillerinden Mustafa Varank, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda üstelik başkanlık görevine de devam ediyor.

Varank, daha önce yürüttüğü bakanlığın alanıyla ilgili komisyonda, ‘Gölge Bakan’ konumu var, ama son aylarda CHP’ye muhalefet eden değerlendirmeleriyle çok konuşuluyor.

İktidarda;

Bursa’nın Milletvekili Efkan Âlâ, ‘AK Parti Genel Başkanvekili’ olmasıyla beraber, en güçlü 2. isim ve kentin somut ve sesli beklentileri sürüyor.

Bireysel açıdan;

Bursa’nın  CHP’li milletvekilleri Prof. Dr. Kayıhan Pala’nın ‘Sağlık’ ve Orhan Sarıbal’ın ‘Tarım’ komisyonlarının üyelikleri de 3 yıl daha sürecek.